Fiksarin pienryhmäopastukset Apple-käyttäjilleNeljän henkilön pienryhmässä tutustut aiheeseen monipuolisesti, opit ymmärtämään hankalalta tuntuvia teknologian termejä ja saat mukaasi käytännön taitoja. Tutut fiksarit opastavat sinua ja ryhmän jäseniä. Sisällöt on kehitetty yhteistyössä pedagogiikan ammattilaisten kanssa ja testattu käytännössä. Eri taitotasot on huomioitu ja aiheista löytyy perustason tehtäviä sekä haastavampia tehtäviä. Yksi opastus kestää 1,5 tuntia.Maria 01, Lapinlahdenkatu 16

Neljän opastuksen teemapaketti nyt tarjouksessa 99 € (norm. 129 €)


1. Käytä iPhoneasi oikein

Jos olet hankkinut uuden iPhonen tai iPadin, tai kaipaat varmuutta käytössäsi olevan Apple-laitteen suojaukseen, päivittämiseen, asetusten tai ilmoitusten säätämiseen, tai käyttäjätunnusten ja sovellusten hallintaan, tämä teemapaketti on sinulle.


1. opastus iPhonen suojaus

2. opastus Päivittäminen ja asetukset

3. opastus Käyttäjätili Apple ID

4. opastus Sovelluskauppa App Store

2. Kuvat ja tiedostot haltuun

Tiedostot ja kuvat ovat aina hukassa tai odottamattomassa paikassa, varmuuskopioista ei ole varmuutta ja pilven käyttö epäilyttää. Jos tiedostojen hallinta iPhonella, iPadilla tai Macbookilla tuntuu kaoottiselta, valitse tämä teema.


1. opastus Systemaattisempi säilytystapa

2. opastus Tutustu eri pilvipalveluihin

3. opastus Opi käyttämään iCloudia

4. opastus Google Drive hyötykäyttöön

3. Tietoturvan perusteet ja verkko


Tämä kokonaisuus tuo sinulle varmuutta toimia digilaitteiden kanssa turvallisesti. Laitamme tietoturvan perusteet kerralla kuntoon: luot järjestelmän, jolla keksit riittävän turvallisia salasanoja, tunnistat huijaukset ja navigoit verkossa viisaasti.


1. opastus Vahvat salasanat

2. opastus Tunnista huijaukset

3. opastus Wifi-verkot ja 4G

4. opastus Googlaa turvallisemmin

4. Yhteydenpito ja sosiaalinen media


Kuuluisaa mainoslausetta mukaillen, teknologia yhdistää ihmisiä. Tässä pienryhmässä opit helpoimmattavat pitää yhteyttä läheisiin ja kaukaisempiinkiin ystäviin, sekä opit suojelemaan yksityisyyttäsi sosiaalisessa mediassa.


1. opastus Videopuhelut Facetimellä

2. opastus Skypeyhteys maailmalle

3. opastus WhatsApp monipuolisesti

4. opastus Facebookissa turvallisesti


5. Valokuvaa kuin ammattilainen


Haluaisitko ottaa parempia kuvia, osata käyttää apuvälineitä sekä muokata kuviasi? Tässä projektimuotoisessa pienryhmässä opit ottamaan iPhonellasi teräviä, luonnollisia ja tunnelmallisia kuvia, joilla teet vaikutuksen kehen tahansa.


1. opastus Kamerasovelluksen salat

2. opastus Kuvausretki lähiympäristöön

3. opastus Kuvien käsittely helposti

4. opastus Julkaisu ja jakaminen

6. Luo upeita videoita


Tuliko matkalla otettua taas tuntikaupalla videomateriaalia, mutta värisävy, valotus, tarkkuus, rajaus ja kaikki muukin on vähän sinne päin? Tässä pienryhmässä opit käyttämään iPhonesi videotoimintoja oikeaoppisesti sekä leikkaamaan videoita helpossa iMovie-ohjelmassa MacBookilla.


1. opastus Videointi eri olosuhteissa

2. opastus Kuvausretki lähiympäristöön

3. opastus Videon editointi helposti

4. opastus Viimeistely ja julkaisu

7. Lempimusiikit ja kirjasto taskussasi


LP- ja CD-levykokoelmat tapasivat viedä hyllymetreittäin tilaa, eikä niitä voinut järkevästi kuljettaa mukana, kirjahyllystä puhumattakaan. Kaikki tuo on muuttunut. Tässä pienryhmässä tutustut siihen, miten saat kaiken lempimusiikin taskuusi ja opit hankkimaan äänikirjoja sekä podcasteja iPhonellesi.


1. opastus Levykokoelmasi Spotifyssa

2. opastus YouTuben musiikkiaarteet

3. opastus Äänikirjoja puhelimeesi

4. opastus Podcastien maailma

8. Sarjat ja elokuvat missä vain


Tämä pienryhmäopastus soveltuu iPadin käyttäjille, sillä se on voittamaton laite sarjojen ja elokuvien katseluun. Voit ottaa iPadin mukaan helposti ulkomaanmatkalle tai vaikka mökkilaiturille, ja katsoa lempisarjojasi ja uutuuselokuvia milloin vain. Nyt tutustut palveluihin, joista löydät parhaat sisällöt.


1. opastus Yle Areena tehokäyttöön

2. opastus Lempisarjasi Ruudussa ja Mtv:ssä

3. opastus Uutuuselokuvat Netflixillä

4. opastus YouTuben ja Vimeon aarteet

9. Luovi liikenteessä sujuvammin


Älypuhelimen toiminnot pääsevät oikeuksiinsa, kun ollaan liikkeellä tai matkalla. Unohda turhauttava lippujen jonottaminen ja tulostus, sähköiset liput ovat aina tallessa. Opit, kuinka hankit erilaisia lippuja iPhonellesi vaivatta.


1. opastus VR:n junaliput puhelimeen

2. opastus HSL:n kerta- ja kausiliput

3. opastus Lentoyhtiöiden boarding passit

4. opastus Edullisin taksi napin painalluksella

10. Ifolor-kirja alusta loppuun


Onko sinullakin ikuisuusprojektina tehdä kuvakirja lähipiirillesi merkittävästä elämäntapahtumasta, mutta kuvat ovat sekaisin etkä tiedä mistä aloittaa? Tässä projektimuotoisessa pienryhmässä autamme sinut taittamaan ja tilaamaan kirjan MacBook-tietokoneellasi.


1. opastus Kuvavalikoiman valmistelu

2. opastus Kuvien ja tekstin käsittely

3. opastus Taiton perusteet

4. opastus Viimeistely ja lähetys painoon

Pienet ryhmät

Samat laitteet

Osaamistaso huomioitu

Tehokas oppiminen

Kun käytössäsi on paras laite, oppiminen luistaa

Fiksarin pienryhmäopastuksiin osallistuvilla täytyy olla käytössään jokin Apple laite: iPhone, iPad tai Macbook.YHDENMUKAISUUS. Kun kaikilla osallistujilla on samanlainen laite, se mahdollistaa monta hienoa asiaa: opastus luistaa kun kaikilla on edessä sama näkymä. Myös vertaistukea muilta osallistujilta on saatavilla.

HELPPOKÄYTTÖISYYS. Apple panostaa tuotteidensa designiin. Laitteet ja ohjelmat ovat yksinkertaisia, ja niissä on paljon säätövaraa, joilla tehdä niistä käyttäjälleen sopivia. Päivityksiä tulee Windowsia harvemmin, eivätkä ne aiheuta samanlaisia ongelmia.

YHTEENSOPIVUUS. Applen tuotteet pelaavat poikkeuksellisen hyvin yhteen. Tiedostojen siirto langattomasti Airport-toiminnolla hoituu silmän räpäyksessä. Tästä syystä Fiksarin perustajilla on Macbook-tietokoneet sekä iPhone-puhelimet. Kaiken lisäksi langaton tulostaminen AirPrintillä on naurettavan helppoa.

TOIMINTAVARMUUS. Applen laitteet on valmistettu laadukkaista, kestävistä materiaaleista ja ne ovat toimintavarmoja. Tämä johtuu mm. siitä, että sama yhtiö valmistaa itse laitteen sekä sen sisältämän käyttöjärjestelmän. Sen lisäksi tuotteet ovat pitkäikäisiä.

Fiksarin perustaja Heidi: "Vaihdoin Windows-läppäristä Macbook Airiin 5 vuotta sitten, enkä ole katunut päivääkään. Valitsin Macbookin, koska se on kevyt ja pienikokoinen, toimii nopeasti ja on turvallinen. Macbook Airini pelaa saumattomasti yhteen iPhoneni kanssa. Ensimmäinen huolto tuli eteen vasta joulukuussa 2018, jolloin Airiini vaihdettiin akku. Toivon, että sain sillä toiset 5 vuotta käyttöikää koneelleni. "

Eikö sinulla vielä ole iPhonea, iPadia tai Macbookia?

Vaihtoehto 1: Hanki oma laite

Oletko harkinnut uuden laitteen hankkimista? Kartoitamme tarpeesi maksuttomalla 1 tunnin mittaisella kotikäynnillä ja suosittelemme sen perusteella tarpeisiisi sopivaa Apple-laitetta. Voit tutustua valikoimaan esimerkiksi 1Storen (uudet laitteet) ja Swappien (käytetyt, edulliset laitteet) sivuilla.


Vaihtoehto 2: Vanhat laitteet

Jos haluat jatkaa nykyisten laitteidesi kanssa, sekin onnistuu. Windows- tai Android-laitteiden kanssa emme valitettavasti voi taata digiongelmatonta elämää, mutta autamme arjen ongelmissa kotikäynneillä!


Lapinlahdenkatu 16

00180 Helsinki

posti@fiksari.fi

Y-tunnus: 2696725-2

Soita 050 566 8586 ja Fiksari auttaa heti!

Teemme kotikäyntejä ma-pe klo 9-19 ja la-su 10-16.

Toimialue

Helsinki

Espoo

Vantaa

Kauniainen

Twitter Facebook Instagram

© Fiksari 2019

Tietosuojaseloste